Fotograf Thomas Holm | CommandoArt.com | Thomas Holm

Fotograf Thomas Holm

Photographer Thomas holm Fotograf

Thomas er udlært som reklamefotograf i 1988 og arbejdede herefter i nogle år for forskelige fotografer i København og omegn, herunder Finn Rosted som var en af Danmarks "Grand old men" indenfor reklamefotografi. 

Thomas Holm Behind the scenes with a nude model

Thomas har startet 2 fotostudier fra grunden, bl.a. for Aller  og kørt dem op til stabile forretninger. Han startede i '99 sammen med en kollega firmaet Pixl Aps for at blive herre i eget hus, og ændrede efterhånden erhverv til konsulent og undervisning omkring farvestyring og optimering af workflow i den grafiske branche. 

Thomas og Pixl ApS er særdeles velkendt ikke alene blandt professionelle fotografer, men i hele den grafiske branche. Kunderne inkluderer nogle af Danmarks største reklamebureauer, trykkerier, repro- og retouch virksomheder, fotografer samt bladforlag. 

Thomas var en af pionerene indenfor digitalt fotografi (arbejde med det andet digitale kamera i danmark - en Leaf DCB I med RGB filterhjul, monteret på en Sinar P2 - et 4mp kamera til ca. kr. 580.000 i '94). Billedbehandling var en naturlig følgesvend og Thomas har i mange år arbejdet professionelt med retouch og som underviser. 

Thomas blev i '2000 Danmarks første Adobe Certified Expert, og firmaet Pixl blev Danmarks første Adobe Certified Training Provider. Efterfølgende er der lagt en lang række certificeringer fra både indland og udland til porteføljen. 

Nude model waiting for the photographer to get the white balance correct for a shoot.

I øjeblikket er fotografi primært en hobby for Thomas, men en hobby med et solidt fagligt fundament. Til gengæld har den lange erfaring fjernet (næsten) alt udstyrssnobberi. I dag bliver mange shoots lavet uden at tænde en eneste lampe, og med at halvautomatisk kamera. I mange tilfælde hvor der bruges lys er de eneste lamper der bruges en-to speedlights (billige kinesiske), et par paraplyer og nogle reflektorskærme. Det er som regel ikke udstyret der giver de gode billeder, det er det at vide hvordan man bruger det bedst muligt.


© Thomas Holm 2018, All Rights Reserved