Tone og farvekorrektion - 16 Marts aften | CommandoArt.com | Thomas Holm

Tone og farvekorrektion - 16 Marts aften

Workshop Billedbehandling 16 Marts kl. 17.30-22.45 i Hellerup (nær København) 

Pris og tilmelding her

Den her workshop går i sin enkelthed ud på at lære at få det optimale ud af dine billeder så nemt og så hurtigt som muligt. Det er en HardCore workshop. Alle kan være med men det kræver efterfølgende hjemmearbejde for at få rutine i at bruge disse værktøjer, men du lærer alt hvad du har behov for. Målet er at lave så meget globalt på et billede og så lidt som muligt lokalt med masker.

Vi kommer primært til at arbejde med 5 Værktøjer:

  • Levels/Niveauer med Clipping display
  • Curves/kurver (som, brugt rigtigt, er stjernen indenfor tone og farvekorrektion)
  • Hue-Saturation/Farvetone-Mætning
  • Camera raw i ®Adobe Photoshop for at vise implementeringen af alt vi er gennemgået.
  • Lag for selektivt at justere lokalkontrast

Når man laver billeder der skal fremstå lækkert er det vigtigste at man udnytter hele toneomfanget, ellers får billederne et fladt/mælket udseende. Det næst mest vigtige er at lokalkontrasten er i orden, så de VIGTIGE dele i et billed fremhæves, og de mindre vigtige undertrykkes. Herefter kommer gråbalance og tilretning af farver.

På denne workshop lærer du at arbejde systematisk med værktøjerne på den mest effektive og mest tidsbesparende måde, og du lærer at gøre så meget som muligt på dine råbilleder så du får den bedst mulige kvalitet - og så du kan batch-justere hele billedserier.

Det her lyder måske ikke som det mest spændende kursus men hvis du gerne vil have mest muligt ud af dine billeder så er det her stedet. Her er et eksempel på hvad man  kan med én justering i curves (øverst). 

Screenshot 2016-02-15 14.05.57

Herunder er curves blevet brugt (øverst) sammen med en nem lag-maske til at undertrykke tæppet i baggrunden der stjæler for meget opmærksomhed og som ville være tidskrævende at afmaske.

Screenshot 2016-02-15 14.17.23
© Thomas Holm 2018, All Rights Reserved